Персонални средства
Вие сте тук: Начало Новини Сертификационни изпити на Сиско
Действия към документ

Сертификационни изпити на Сиско

от Зорница ЯковаПоследна промяна 2016-09-30 17:55

Първи стъпки към сертификация

Стъпки за сертификация по сиско, за CCNA сертификат:

1. Полагане на ДВА изпита:

След първите два семестъра на Cisco (Cisco 1 и 2) можете да се явите на CCNET (100-105 ICND1) сертификационен изпит.
Всички, които са получили резултат >75% на финалния изпит в Cisco 2 (от първия опит), получават ваучер за отстъпка от цената на този сертификационен изпит. Ваучерът, ТРЯБВА да се изтегли в рамките на 30 дни, след финализирането ви в Cisco 2 курса, т.е от момента, в който инструкторът ви е отбелязал "тик"-че на Student Pass Status.

Аналогични са нещата, след завършването на вторите два семестъра (Cisco 3 и 4). Получилите резултат >75% на финалния изпит в Cisco 4 (от първия опит), получават втори ваучер за отстъпка от цената на сертификационен изпит 200-105 ICND2. Той, също, ТРЯБВА да се изтегли в рамките на 30 дни, след финализирането ви в Cisco 4 курса, т.е отново от момента, в който имате "тик"-че на Student Pass Status.

След успешното полагане на двата сертификационни изпита, се получава CCNA сертификатът.

2. Полагане на ЕДИН изпит:

Можете да се явите директно на CCNA сертификата (200-125 CCNA), след 4-ти семестър (Cisco 4). Ако имате резултат >75% на финалния изпит в Cisco 4 (от първия опит), получавате ваучера за отстъпка от този сертификационен изпит.

Ако решите да се явявате директно за CCNA сертификата, НЕ изтегляйте другите два ваучера, които са за изпитите по ICND1 и 2.

Във всеки ваучер има срок за явяване на съответните изпити, а самите изпити се държат/полагат в сертификационни центрове, поддържащи Pearson VUE системата за сертификация.

Повече информация можете да прочетете от главното меню (горе, хоризонтално) в netacad.com -> Program -> Certification Exams and Discount Vouchers.

Информацията можете да прочетете и на Фейсбук страницата на Магистърска програма "Разпределени системи и мобилни технологии".


Powered by Plone, the Open Source Content Management System

Този сайт спазва следните стандарти: